Vrijdagtip: Verborgen schoonheid uit Japan

Het Dolhuys, Haarlem: van 3 april tot 2 september 2012
Museum Het Dolhuys in Haarlem presenteert Verborgen schoonheid uit Japan, een tentoonstelling met bijna 1000 kunstwerken van 46 verschillende kunstenaars. Deze grote verzameling schilderijen, sculpturen en objecten toont de tot voor kort verborgen Japanse Outsider Art: gemaakt door mensen die niet zijn opgeleid tot kunstenaar, maar bijzondere werken maken. De esthetische schoonheid van deze kunstwerken raakt mij. De tentoonstelling laat een geheel nieuwe kant van Japan zien, aldus Hans Looijen, directeur van Het Dolhuys, nationaal museum van de psychiatrie in Haarlem.

www.hetdolhuys.nl/tentoonstellingen/verborgen-schoonheid-uit-japan

vrijdag 20 april 2012

terug naar het overzicht

Comments are closed.